Pompen voor kajaks en SUP + elektrische SUP-pomp

Sitontop.nl heeft een uitgebreid assortiment met verschillende handpompen, voetpompen en elektrische pompen voor SUP. Er worden verschillende aansluitstukken meegeleverd voor alle pompen. De pompen kunnen voor alles worden gebruikt, van opblaasbare kajaks en iSUP, luchtbedden, strandballen, zwembaden en nog veel meer.

Slider hand in motion from right to left
Sorteer
Normaal
Prijs: laag
Prijs: hoog
Naam: a-z
Naam: z-a
Korting
Advanced Elements Double-Action handpomp met manometer
44 € 45 €
Advanced Elements Double-Action handpomp
30 € 32 €
Advanced Elements PackLite Bellows voetpomp
16 € 19 €

Welk type pomp moet ik kiezen?

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, hebben we drie soorten pompen. Handpompen, voetpompen en elektrische SUP-pompen.

Er zijn enkele verschillen. Hoewel sommige mensen denken dat een voetpomp het soort voetpomp is waarbij je de pomp met je voet bedient. Kan het echter ook als een handpomp worden gebruikt, indien je je handen gebruikt om de pomp te bedienen. Dit is afhankelijk van het model pomp dat je kiest.

Elektrische pomp voor SUP en kajak

De elektrische pomp spreekt voor zichzelf. Je kunt de pomp aansluiten op het stopcontact van 12 volt (sigarettenaansteker) in je auto. Een elektrische pomp voor je SUP bespaart je veel tijd en moeite.

Een elektrische SUP-pomp maakt het opblazen van je SUP zeer eenvoudig. Daarom is deze pomp voor de meeste mensen een onmisbaar item. De elektrische SUP pomp bespaart je veel moeite. Zo kun je de pomp op de gewenste druk instellen, zodat hij automatisch stopt.

De meeste elektrische SUP-pompen pompen tot 16 psi en zijn geschikt voor vrijwel alle opblaasbare paddleboards. Onze beste elektrische pomp pompt tot 20 psi.

Als je een elektrische pomp nodig hebt voor een SUP, koop er dan een die goed en stevig is. Een SUP moet vaak tussen de 12 en 15 psi worden opgepompt - en sommige modellen hebben nog iets meer dan dat nodig. Onze elektrische pompen voor SUP kunnen maximaal 20 psi pompen.

Handig om te weten: als de stekker in een sigarettenaansteker of in een 12-volt contact past in de auto, kun je ook een stekker kopen voor een gewoon stopcontact of een verlengsnoer. Zo kun je de elektrische pomp ook in huis of in de garage gebruiken. Het wordt zo nog eenvoudiger om je tocht op het water voor te bereiden.

Handpomp voor SUP en kajak

Handpompen zijn zeer efficiënt en maken het je net als een elektrische pomp makkelijker. Met een goede handpomp blaas je een SUP in slechts 5 tot 6 minuten op. Zo ben je meteen opgewarmd en klaar voor nog meer lichaamsbeweging.

Houd er rekening mee dat je voor een iSUP een high pressure pomp nodig hebt, oftewel een hogedrukpomp in goed Nederlands. Sommige pompen voor kajaks en kano's kunnen een druk hoger dan 5-6 psi niet aan, terwijl een hogedrukpomp boven de 15 psi kan pompen.

Afhankelijk van de maat van de kajak en de pomp kun je de kajaks opblazen met een paar keer pompen. Meestal niet meer dan 30 tot 50 keer in totaal. Voor een SUP heb je iets meer nodig, omdat deze veel meer druk nodig heeft.

Voetpompen

De voetpompen zijn het lichtst en het makkelijkst te vervoeren. Hiermee duurt het iets langer om je kajak of SUP op te pompen. Bij een voetpomp heb je ook een manometer nodig, zodat je zeker weet dat je de juiste druk krijgt.

We raden deze soort pomp niet direct aan. Alleen als het absoluut noodzakelijk is, en voor luchtbedden, strandballen, enz. Of als iets heel weinig lucht nodig heeft en heel licht moet zijn, bijvoorbeeld tijdens eilandhoppen of een wandeling.

Onze opblaasbare kajaks kun je hier bekijken. Of bekijk hier onze iSUP.

 

Trustpilot