Kajakpeddels zijn niet hetzelfde als peddels voor paddleboards of SUP's. Peddels voor kajaks hebben twee bladen, terwijl peddels voor SUP's of paddleboards maar één blad hebben. Dit is goed om te weten voordat je een peddel uitkiest.

Slider hand in motion from right to left
Sorteer
Normaal
Prijs: laag
Prijs: hoog
Naam: a-z
Naam: z-a
Korting
Advanced Elements PackLite™ kajakpeddel (4-delig)
114 € 123 €
Advanced Elements Axis 230™ (4-delige) kajakpeddel van glasvezel
173 € 195 €
Advanced Elements Adventure Voyage peddel
60 € 66 €
Advanced Elements Orbit kajakpeddel (4-delig)
127 € 139 €
Advanced Elements UltraLite™ peddel (4-delig)
60 € 64 €
Advanced Elements Compact Touring kajakpeddel (4-delig)
119 € 139 €
Niet op voorraad
Advanced Elements Touring Full Carbon kajakpeddel
Advanced Elements Touring Full Carbon kajakpeddel (4-delig)
293 € 329 €

De verschillende soorten kajakpeddels

Er zijn verschillende soorten peddels voor kajaks. Er zijn ultralichte, niet-demonteerbare en verstelbare peddels. Sommige zijn voor wildwater kajakken, andere voor weekendjes weg en gezellige uitstapjes en weer andere voor algemeen gebruik of gewoon wat lichaamsbeweging. Ieder type peddel heeft een productbeschrijving waarin je meer informatie vindt. Uiteraard kunnen toepassingen en functies elkaar overlappen. Het is niet of-of wanneer je een peddel kiest. Bekijk vooral de productbeschrijvingen als een handige gids.

Van welk materiaal zijn de peddels gemaakt?

De peddels zijn gemaakt van verschillende materialen. De veeleisende en ervaren peddelaars gebruiken vaak peddels van carbon. Deze zijn licht en heel stijf. Ze zijn zeer prettig en van hoge kwaliteit.

De meeste peddels zijn gemaakt van aluminium - of beter gezegd de schacht is. De bladen zijn gemaakt van glasvezel, versterkt nylon of polypropyleen (plastic). Polypropyleen is sterker dan het klinkt. Dit soort plastic wordt veel gebruikt in deze industrie, de auto-industrie en voor bewegende plastic onderdelen. In onze webshop wordt het gebruikt voor onze ultralichte PackLite™ peddel (567 gram). Als je een stijvere peddel wilt, kies dan voor peddels waarvan de bladen zijn gemaakt van carbon, glasvezel of versterkt nylon.

De peddels kunnen worden gedemonteerd

De peddels zijn gemakkelijk te demonteren en de meeste in de shop zijn 4-delig, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgepakt en vervoerd. Ze passen goed bij de opblaasbare kajak die je misschien al hebt en ook gemakkelijk mee te nemen is.

Zwabberen peddels die uit 2 of 4 delen bestaan en zijn ze minder stevig?

Nee, totaal niet. Ze zijn zo gemaakt dat de plastic onderdelen perfect in elkaar passen. Daarnaast blijven ze drijven als je de peddels per ongeluk in het water zou laten vallen. Houd er echter rekening mee dat sommige peddels niet lang in het water kunnen blijven liggen zonder water te absorberen. Het water kun je er trouwens gemakkelijk weer uit krijgen, mocht dit toch gebeuren.

 

Trustpilot