⚠️ GRATIS VERZENDING de hele maand! ⚠️

Opblaasbare SUP - Koop een opblaasbaar paddleboard

Een opblaasbare SUP is de nieuwste trend. Standup Paddleboarding (SUP) is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. En werd recent een nog populairdere watersport dankzij het WK in Klitmøller en Kopenhagen in 2019. Opblaasbare paddleboards zijn zowel beschikbaar voor beginners, sportievelingen als ervaren peddelaars - en op dit moment vind je de beste aanbiedingen voor allround SUP pakketten in onze webshop. Koop een opblaasbare SUP met extra hoge kortingen.

Waarom is het belangrijk dat een opblaasbare SUP - ook wel een paddleboard of een iSUP genoemd - van hoge kwaliteit is?

Dit is omdat je een SUP board wilt dat stabiel is en niet alleen geschikt is voor kleine/lichte mensen en kan tegen veelvuldig gebruik. Zo buigt een iSUP van 10 cm dikte tijdens het gebruik eerder in het water dan een paddleboard van 15 cm dik.

Bij Sitontop.nl bieden we alleen kwalitatieve producten en artikelen aan die we zelf zouden willen kiezen. Als je omslachtig transport en opslag wilt vermijden en de mogelijkheid wenst om een opblaasbare SUP mee te nemen op reis en (weekend-)tochten, zonder bang te hoeven zijn dat deze kapot gaat tijdens het transport of gebruik, shop dan hier je nieuwe paddleboard - ook omdat onze adviezen en klantenservice uniek zijn :) Selecteer hier een goedkope SUP pakketaanbieding en maak je klaar om meteen het water op te gaan.

Slider hand in motion from right to left
Sorteer
Normaal
Prijs: laag
Prijs: hoog
Naam: a-z
Naam: z-a
Korting
Niet op voorraad
Advanced Elements Hula SUP
Advanced Elements Hula™ 11 iSUP Superpakket
699 € 778 €

Het oppompen van een iSUP neemt 5-6 minuten in beslag. En dan ben je klaar om te gaan! Meer is er niet nodig. Een opblaasbaar SUP board is een echte aanrader voor wie niet de ruimte of mogelijkheid heeft voor transport en opslag. Maar een iSUP is ook ideaal voor wie graag een opblaasbare SUP meeneemt door het hele land of op reis. Als je in de stad woont en geen garage of iets dergelijks hebt, dan is het handig om je opblaasbare paddleboard in je appartement of flat te kunnen bewaren.

Bij Sitontop.nl vind je opblaasbare SUP-boards voor elke behoefte en prijsklasse. En nog beter, je bent nu niet meer afhankelijk van grote en omslachtige opslag of groot transport. Onze iSUP is licht en opblaasbaar en gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Je kunt hem - onopgeblazen - meenemen in de auto, in de bus of op de fiets. Een iSUP geeft je de mogelijkheid om het water op te gaan waar en wanneer je maar wilt.

De verschillen tussen een iSUP en een hardshell paddleboard?

Beide soorten SUP's hebben elk hun eigen voordelen. Welk type geschikt is voor jou, hangt af van je behoeften, verwachtingen en stijl.

Om je beslissing gemakkelijker te maken, zullen we de verschillen uitleggen tussen een opblaasbare SUP en een hardshell paddleboard. We garanderen dat wanneer je dit hebt gelezen, je een beslissing kunt nemen.

Zonder de keuze of het keuzeproces te ingewikkeld te maken, geven we alvast aan dat het niet alleen een hard paddleboard vs. een opblaasbaar paddleboard betreft. Er zijn allerlei varianten voor verschillende wensen. Moet je SUP uitdagend en snel zijn of wens je er een die allround is en geschikt voor het hele gezin? Bij Sitontop.nl hebben we twee soorten standup paddleboards. Het ene type is voor iedereen die snelheid en een beetje uitdaging wenst. Het andere type is meer voor de ontspanning of gewoon voor wat lichaamsbeweging en kan door het hele gezin worden gebruikt.

Er zijn 5 zaken om rekening mee te houden bij de keus tussen een opblaasbare SUP en een hardshell paddleboard.

 1. Verplaatsbaarheid
 2. Opslagruimte
 3. Duurzaamheid
 4. Prestatie
 5. Prijs

Een opblaasbare paddleboard is het gemakkelijkst om te vervoeren. Je hebt geen grote auto, SUV, aanhanger, dakrail of busje nodig, want een niet-opgeblazen SUP past in een ruime kofferbak.

Een groot voordeel van opblaasbare paddleboards is dat je ze gemakkelijk mee kunt nemen in het vliegtuig en op vakantie.

Bij het vervoeren van een hardshell SUP is een grote auto of een dakrails nodig. Daarnaast wegen hardshell paddleboards meer, waardoor het zwaarder is om ze van en naar het water te vervoeren.

Bij het kiezen van een opblaasbare of een hardshell paddleboard is het belangrijk hoeveel plek je hebt voor de opslag. Als je in een appartement of huis zonder garage (of met minimale opslagruimte) woont, is een opblaasbaar paddleboard de beste optie. Je kunt het opblaasbare board bijna overal in huis opbergen.

Bedenk bij de aanschaf van je hardshell paddleboard alvast waar je deze tijdens en na het SUP-seizoen wilt opbergen. Je kunt je board bijvoorbeeld in de garage plaatsen, maar je moet wel voldoende ruimte overhouden om dit board (3 tot 5 meter) ook in en uit te manoeuvreren.

Een iSUP is slijtvaster dan de hardshell paddleboards. Als je de iSUP per ongeluk laat vallen, veroorzaakt dit geen deuken of krassen. Als je een hardshell paddleboard laat vallen, bestaat de kans dat je board beschadigd raakt en direct gerepareerd moet worden. Als je een gemakkelijk board wilt, is een opblaasbare variant de beste optie.

Hoe werkt een iSUP in vergelijking met een hardshell paddleboard?

Als het op prestaties aankomt, presteren hardshell paddleboards optimaal in vergelijking met de opblaasbare SUP-boards. Hardshell paddleboards zijn flexibeler, glijden beter door het water en vangen gemakkelijker golven op tijdens het surfen. Met andere woorden, hardshell paddleboards zijn de beste optie als je ditpaddleboard wilt gebruiken voor SUP-surfen, SUP-racen of langeafstandstochten.

De hardshell paddleboards zijn ongeveer 5-10% sneller dan opblaasbare paddleboards. Dit is natuurlijk anders als je een goedkope opblaasbare paddleboard vergelijkt met een dure hardshell paddleboard. Opblaasbare en niet-opblaasbare SUP's moeten ongeveer hetzelfde prijsniveau hebben om ze goed te kunnen vergelijken.

Als je een beperkter budget hebt, is een iSUP meestal goedkoper dan hardshells. De opblaasbare SUP-boards zijn veelal lager in prijs, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor beginners of gezinnen. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat er goedkope hardshells en goedkope opblaasbare SUP's bestaan van slechte kwaliteit. Een iSUP is zoals gezegd vaak goedkoper dan een hardshell, maar deze boards moeten wel vergeleken worden op basis van ongeveer dezelfde omstandigheden en hetkwaliteitsniveau.

Kies voor de voordelen van een opblaasbaar paddleboard als...

 • Je beperkte opslagruimte hebt
 • Je het paddleboard niet op het dak van de auto of een aanhanger kunt vervoeren
 • Je het board mee wilt nemen op vakantie en voor weekendjes weg en uitstapjes
 • Je een avontuurlijke peddelaar bent en een board wenst dat lang meegaat

Kies voor de voordelen van een hardshell paddleboard als...

 • Je deze alleen wilt gebruiken voor stranden, meren en baaien in de buurt - of deze kunt opslaan bij de plaatselijke watersport- of SUP-vereniging
 • Je het paddleboard op het dak van een auto/bus of een aanhanger kunt vervoeren
 • Je golven wilt kunnen opvangen en SUP-surfen wilt uitproberen
 • Je optimale prestaties, flexibiliteit en snelheid wilt tijdens het peddelen

Paddleboarding is echt voor iedereen

Een SUP wordt ook wel een stand up paddleboard, SUP board of SUP genoemd. Een opblaasbaar paddleboard wordt een iSUP genoemd - inflatable SUP. Zo maak je makkelijker onderscheid tussen een hardshell SUP en een opblaasbare SUP.

Er zijn boards voor allerlei activiteiten en we informeren je over de verschillen hier op Sitontop.nl. Ze zijn bovendien geschikt voor alle leeftijden. Als je je afvraagt of je kinderen het board net zoals volwassenen kunnen gebruiken, dan is het antwoord duidelijk ja. Voor kinderen is het zelfs supereenvoudig om het paddleboarden onder de knie te krijgen. Geef ze 20-30 minuten en zelfs de kleinere kids kunnen dan al blijven staan en peddelen.

Volwassenen leren het ook heel snel. Als je kiest voor een "gewoon" opblaasbaar paddleboard zoals de Hula 11, dan hebben de meeste volwassenen ongeveer 30 minuten nodig om op het board te kunnen blijven staan. Dit geldt voor zowel atleten en sportievelingen als onervaren recreanten.

Opblaasbaar SUP board voor sporters en geoefenden

Ook voor sporters, recreanten en/of liefhebbers van langere tochten hebben we opblaasbare SUP boards.

Een van de verschillen tussen opblaasbare SUP's is dat sommige erg stabiel en wat langzamer zijn, terwijl andere licht en snel zijn en wat meer oefening vereisen. Gelukkig hebben we SUP boards voor iedereen. Op alle opblaasbare paddleboards staat een beschrijving en een aanbeveling voor het gebruik van de specifieke opblaasbare SUP.

Over het algemeen geldt: hoe breder de SUP, hoe stabieler deze is. Wat je wint aan stabiliteit, lever je in op snelheid. Een smal board is in bijna alle opzichten het snelste type dat er is.

Ben je een beginner, maar wil je op langere termijn wat meer uitdaging en snelheid, kies dan voor het smallere paddleboard. In onze shop betreft dit de Advanced Elements Fishbone.

Welk opblaasbaar paddleboard moet ik kiezen?

Je wilt op het water uiteraard een ultieme ervaring, dus het is belangrijk dat je de juiste opblaasbare SUP kiest. Weet je niet zeker welk opblaasbaar SUP board het beste bij jouw wensen past, bel ons dan vooral of stuur ons een bericht. Dan helpen we je graag met het maken van de juiste keuze.

Surfen met een SUP board is geweldig voor lichaam en geest, niet alleen voor jou maar ook voor je gezin en anderen om je heen.

iSUP voor het hele gezin

Voor veel mensen is samen suppen een beetje een familiesport geworden. Een opblaasbare SUP is een goede keuze als het gaat om opbergruimte en transport.

Word je wat nerveus bij het idee van je kind op een board? Kinderen kunnen dit - en ze leren heel snel. Waarschijnlijk zijn ze ook een stuk beter dan veel volwassenen. Kinderen hebben een enorm leervermogen en een geweldig gevoel voor evenwicht, dus dit hebben ze snel onder de knie.

Veiligheid op het water is belangrijk, vergeet daarom niet om je kinderen een reddingsvest te laten dragen. Ook voor volwassenen raden we aan om een reddingsvest of zwemvest te dragen als ze geen ervaren zwemmers zijn. Ga je alleen het water op, trek dan altijd een reddingsvest aan, ongeacht je zwemervaring of vermogen om jezelf in veiligheid te brengen.

Het is in sommige landen zelfs verplicht om een reddings- of zwemvest te dragen wanneer je op je paddleboard staat!

Veelgestelde vragen - Vragen en antwoorden over opblaasbare paddleboards (iSUP)

Ben jij een van de vele mensen die in korte tijd door paddleboarding zijn gegrepen? Hier vind je antwoorden op je vragen over opblaasbare SUP's. 

SUP Board - welke moet ik kiezen?

Kies voor een opblaasbare SUP als je je paddleboard op veel verschillende plekken wilt gaan gebruiken. Een opblaasbaar board is ook een goed idee, als je minimale opslagruimte hebt. Bekijk onze grote selectie opblaasbare SUP’s.

Wat kost een SUP paddleboard?

Kwaliteit en prijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij een SUP. Voor een paar honderd euro ben je goed op weg en heb je vaak al een pakket met een SUP, transporttas, pomp en peddel. Bekijk de beste aanbiedingen voor opblaasbare paddleboards hier.

Waar kun je een paddleboard gebruiken?

Het leuke van standup paddleboarding is dat je het vrijwel overal kunt doen waar water is. Op zee, in meren, fjorden, kanalen of rivieren. Je hoeft alleen de lokale verkeersregels op het water te weten. Ga meteen aan de slag - koop een opblaasbare SUP.

Moet je een reddingsvest of zwemvest dragen op een SUP board?

Ja en nee. In Nederland ben je wettelijk niet verplicht om een reddingsvest of zwemvest te dragen op een SUP, maar het is wel aan te raden. En bij sommige watersportverenigingen is het bijvoorbeeld wel verplicht. In bepaalde landen ben je verplicht om er eentje bij je te hebben als je op een SUP board staat maar hoef je deze niet per se te dragen. En als je in deze landen met zijn tweeën op een SUP board staat, moet je twee vesten bij je hebben.

Trustpilot