0 goederen in de jouwe winkelwagen

Opblaasbare kajaks

Het gemak van een opblaasbare kajak

In deze tijd van het jaar is kajakken een leuke activiteit. Zeker bij heerlijk weer is er niets leuker dan met een boot het water op te gaan. Met opblaasbare kajaks is dit erg eenvoudig en ben je gauw op het water. Er zijn allerlei soorten kajaks verkrijgbaar. Welke kajak het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeur en met hoeveel personen je wilt gaan varen.

Voordelen van een opblaasbare kajak

Er zijn een aantal voordelen die een opblaasbare kano of kajak heeft. Deze voordelen geven voor vele mensen de doorslag om voor een dergelijke boot te kiezen. Daarom is het handig om van tevoren op de hoogte te zijn van de grootste pluspunten van een opblaasbaar vaartuig.

Opblaasbaar kajak - Handig op te bergen

Omdat zowel een eenpersoons als een tweepersoons kano of kajak weinig ruimte in beslag neemt, kun je deze makkelijk opbergen. Dit is vooral ideaal als de boot gedurende een langere periode niet gebruikt wordt. Wil je jouw opblaasbare kajak of kano bijvoorbeeld alleen maar meenemen op vakantie of tijdens een weekendje weg, dan ligt de boot gedurende de rest van het jaar zeker niet in de weg, wanneer je deze opbergt in je schuur of in je garage.

Een opblaasbaar kajak is makkelijk te vervoeren

Van alle genoemde voordelen is dit misschien wel het grootste voordeel. In tegenstelling tot een één- of tweepersoons kano of kajak die niet opblaasbaar is, kun je de opblaasbare variant gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Wanneer de kajak opgevouwen is, heeft deze ongeveer dezelfde grootte als een stevige rugzak. Zo kun je er meerdere exemplaren tegelijk meenemen als je dat wenst. Zelfs op de fiets is het mogelijk om een kajak vervoeren.

Verschillende soorten opblaasbare kajaks

Er wordt voortdurend gekeken naar hoe de opblaasbare kajaks steeds beter gemaakt kunnen worden. Met innovatieve en slim bedachte ontwerpen, probeert Advanced Elements ervoor te zorgen dat alle mogelijke klanten een product kunnen vinden dat goed bij hen past. Het bedrijf richt zich hierbij vooral op de prestatie van het vaartuig, de duurzaamheid ervan en het gemak, zoals bijvoorbeeld het feit dat het product eenvoudig te vervoeren is.

Voor alle mogelijke peddelaars op het water bestaan er verschillende categorieën, zodat je op de website van het bedrijf precies het model kunt vinden, dat het beste past bij de plannen waarvoor je de kajak gaat gebruiken. Voor de recreanten is er bijvoorbeeld een vrij eenvoudig model, speciaal voor activiteiten op rustiger vaarwater. Indien je liever tochten maakt, zijn er kajaks te verkrijgen die daar speciaal voor gemaakt zijn. Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen kajaks die gebruikt worden voor een dagje varen en kajaks waarmee expedities kunnen worden ondernomen.

De crossover kajaks zijn echter geschikt voor een ieder die zich zowel op rustig water als op wildwater wil begeven. Dit is dus een goede allround keuze waarmee je meerdere kanten op kunt. Voor vissers bestaan er kajaks die dermate uitgerust zijn, dat het hen aan niets zal ontbreken. Een solide opblaasbare kajak kan er op die manier voor zorgen dat een hobby als vissen nog vele malen leuker wordt. Voor de echte vaarsporters heeft Advanced Elements nog wat anders bedacht: zij kunnen gebruik maken van kajaks die ook in barre omstandigheden betrouwbaar zijn. Voor wildwatertochten zijn deze uitvoeringen dan ook de beste optie.

Tips voor het kopen van een opblaasbaar kajak

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een kajak is het altijd handig om met een aantal zaken rekening te houden. Een aantal tips kunnen dan goed van pas komen. Op die manier weet je zeker dat je aankoop je veel plezier zal verschaffen, waardoor je er een goed gevoel aan overhoudt. Zo krijg je absoluut geen spijt van je nieuwe aanwinst! Stel jezelf daarom de volgende vragen:

Met hoeveel personen wil ik gaan varen?

Als je van plan bent om met meerdere personen tegelijk te gaan varen, dan is een tweepersoons kano of kajak een goede optie. Uiteraard kun je ook allebei een eenpersoons opblaasbaar kajak of kano kopen. Maar met z'n tweeën in dezelfde boot is natuurlijk gezelliger. Er kunnen altijd nog meerdere mensen meegaan om te varen. Let er wel op dat er verschillen kunnen zijn tussen de opblaasbare tweepersoons kajaks en de varianten voor één persoon. Mocht je de kajak echt alleen voor jezelf gaan gebruiken, dan kun je misschien toch beter een eenpersoons kajak aanschaffen, omdat deze goedkoper is.

Waarvoor ga ik de kajak gebruiken?

Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken waar je een kajak precies voor gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld als beginner vooral op rustig water gaan varen, dan zul je een heel ander soort kajak nodig hebben dan wanneer je zeer ervaren bent en vaak tochten wilt gaan maken. Door eerst goed uit te zoeken welke soort kajak het beste bij jouw plannen aansluit, weet je zeker dat je een goede aankoop doet. Daarmee voorkom je dat je, wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt, een model koopt dat zeer geavanceerd is, terwijl je vele functies ervan uiteindelijk toch niet zult gaan gebruiken.

Welke accessoires wil ik erbij hebben?

De meeste kajaks worden geleverd met allerlei extra accessoires. Denk hierbij aan een reparatieset, een goede waterdichte tas waarin je de opblaasbare kajak makkelijk op kunt bergen of een pomp om de boot te kunnen opblazen. Zo zul je ook peddels nodig hebben om te kunnen varen. Het kopen van een kajak waarbij al deze accessoires níet geleverd worden, kan op het eerste gezicht goedkoper lijken. Maar wanneer je later alle benodigdheden zelf nog moet gaan aanschaffen, dan kom je vaak bedrogen uit. Omdat je de meeste van deze accessoires toch nodig zult hebben, is het veel voordeliger om alles in één keer te kopen.

De beste opblaasbare kajaks

Wanneer je op zoek gaat naar een kwalitatief goed product, dan is de Advanced Elements kajak een goede optie. Advanced Elements staat erom bekend kwalitatief goede opblaasbare kajaks te produceren. Omdat opblaasbare vaartuigen als deze steeds meer aan populariteit winnen, wordt de markt hiervoor ook steeds groter. Daar speelt de producent handig op in, door met betrouwbare en stevige producten voor de dag te komen. De kajaks zijn ontworpen in Californië, waar ook het bedrijf zich bevindt.

Advanced Elements hecht veel waarde aan de kwaliteit van het product. Mocht je problemen ondervinden met je opblaasbare boot, dan kun je gebruik maken van de garantie. Via de website van het bedrijf kun je direct contact opnemen met de klantenservice, waarna je spoedig wordt geholpen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je dient dan een speciaal garantieformulier in te vullen, waarop je kunt aangegeven wat het probleem precies is of waar je niet tevreden over bent.

sitontop logo

Sitontop.nl

Ingridsvej 12
8600 Silkeborg
Denemarken

+45 61718926
shop@sitontop.nl

VAT: DK40221220

We want to deliver quality kayaks from Advanced Elements directly to you. We speak and write in english (and trying to learn a couple of words in dutch). Feel free to give us a call or send us an email anytime you like.

Terms & Conditions

GDPR