Gepubliceerd: 08-04-2021 08:18

Tweedehands opblaasbare SUP - 5 belangrijke tips voordat je een tweedehands SUP koopt

Een SUP board, ook wel paddle board genoemd, was nog nooit zo populair. Naast jongeren zijn ook veel volwassenen enthousiast over deze trend op het water. Er is een groot aanbod aan SUP's, maar de aanschaf kan een flinke investering zijn.

Je kunt daarom ook een tweedehands, opblaasbare SUP kopen.

Maar er zijn enkele dingen waarmee je rekening moet houden voordat je een tweedehands, opblaasbare SUP koopt.

sitontop.nl heeft altijd sterk afgeprijsde pakketten met een opblaasbare SUP inclusief toebehoren in de aanbieding - je kunt onze opblaasbare paddle boards hier bekijken.

5 tips voor het kopen van een tweedehands opblaasbare SUP

  1. Zoek een tweedehands, opblaasbare SUP die niet te oud is of te lang gelegen heeft, want hierdoor kan deze wat gebarsten zijn - zeker als de SUP wat goedkoper was. Anders kun je net zo goed een van onze complete SUP-pakketten kopen, die je al hebt voor een paar honderd euro, inclusief peddel, riem, tas en pomp.
  2. Misschien wel het belangrijkste punt. Koop een tweedehands SUP die aan jouw behoeften voldoet. Hoe weet je welke SUP bij jou past?. Met dit in gedachten kun je voorkomen dat je aankoop geldverspilling wordt.
  3. Zorg dat je een aankoopbonnetje ontvangt. Om te zien of er nog eventuele garantie bij klachten mogelijk is. Het wordt al snel een kostbare aangelegenheid als je board stuk gaat en deze niet gerepareerd kan worden.
  4. Spreek bij voorkeur af dat je het tweedehands paddle board eerst kunt testen, om te voorkomen dat je achteraf gaatjes of beschadigingen vindt die je in eerste instantie niet kon zien.
  5. Haal je tweedehands SUP persoonlijk op. Er bestaat een zeker risico als een tweedehands paddle board per post of koerier wordt verzonden. Het is wel mogelijk om bij verzending een verzekering af te sluiten.

Je kunt goede tweedehands SUP's vinden, zolang je de markt maar goed en grondig verkent. De prijs moet wel heel goed zijn, want je kunt gemakkelijk voor weinig geld een gloednieuw exemplaar krijgen.

Het fijne van een opblaasbare SUP is dat deze makkelijk mee te nemen is. Je hoeft dus niet direct aan het water te wonen of een auto te hebben. Geniet volop van het plezier en de ontspanning die een tweedehands opblaasbare SUP geeft. De lente en zomer zijn in aantocht en dat betekent urenlang plezier met een SUP.

Ben je van plan om een nieuwe of tweedehands opblaasbare SUP te kopen, dan is dit het moment om waar voor je geld te krijgen. Er zijn op de markt veel nieuwe en tweedehands SUP's die goed onderhouden zijn en maar een paar jaar oud. Een tweedehands paddle board kan net goed zijn als een SUP - in de meeste gevallen tenminste. Als je eenmaal op zee bent, merk je waarschijnlijk niets van het verschil.

Een gebruikte SUP kan het gezin de hele zomer plezier bezorgen.

Er is geen twijfel mogelijk dat een paddle board de zomer een stuk leuker en uitdagender maakt. Het begin kan wat lastig zijn - soms duurt het een half uurtje tot een uur - maar je moet gewoon beginnen. Na een beetje oefenen merk je dat de SUP begint te beheersen en als je eenmaal het plezier ervaart van de golven, kan het niet meer op. Je kunt en zult veel plezier beleven aan een tweedehands SUP en zult snel merken hoe gemakkelijk het is om deze in de buurt te hebben. Met een tweedehands paddle board heb je het allerbeste van een SUP - alleen goedkoper.

WORRY LES, PADDLE MORE

Trustpilot