Deze peddels zijn voor paddleboards of SUP's. Verwar deze niet met de kajakpeddels. Peddels voor SUP hebben één blad en kajakpeddels hebben twee bladen. Met deze kennis ben je er klaar voor.

Verstelbare peddels

Bijna al onze peddels zijn verstelbaar, zodat je gemakkelijk de juiste lengte creëert. En heb je een gezin met wie je de peddel deelt? Dan is de mogelijkheid om de lengte aan te passen aan de wijze waarop de SUP wordt gebruikt ideaal.

Slider hand in motion from right to left
Sorteer
Normaal
Prijs: laag
Prijs: hoog
Naam: a-z
Naam: z-a
Korting
Advanced Elements AdapTour™ verstelbare SUP peddel
87 € 98 €
Advanced Elements Atomic verstelbare SUP peddel
63 €
Advanced Elements Hula™ verstelbare SUP peddel
54 € 88 €

Van welk materiaal zijn de peddels gemaakt?

De schacht van de peddels is gemaakt van aluminium of van stijf en ultralichte glasvezel. De bladen zijn van polycarbonaat, dat zeer slagvast, licht en stijf is.

Alle peddels hebben stevige handvatten, voor een veilige en goede grip tijdens het peddelen, zonder dat de peddel buigt of uit je hand glijdt.

De peddels blijven drijven

Een peddel heeft meestal schuim in de schacht, zodat de peddel niet zinkt als je deze in het water zou laten vallen. Ook de peddels van glasvezel blijven drijven. Maar laat de peddels niet te lang in het water liggen, omdat ze langzaam water opnemen, hierdoor zwaarder worden en dan kunnen zinken.

Onze peddels zijn gemakkelijk te vervoeren met je SUP

Verschillende peddels zijn demonteerbaar, zodat je de peddel eenvoudig in delen in een rugzak of tas kunt vervoeren, samen met je SUP. Ze zijn ook gemakkelijk in lengte te verstellen, zodat ze perfect bij jou passen of bij iemand met wie je een peddel deelt. En mocht je nog twijfelen: deze demonteerbare peddels zijn stabiel. Ze zijn allemaal stevig en van hoge kwaliteit.

Elke peddel heeft een productbeschrijving waarin staat van welke materialen ze gemaakt zijn, wat ze wegen en in welke lengtes ze versteld kunnen worden.

Een peddel kiezen

Bij het kiezen van een peddel zijn er verschillende dingen waarop je moet letten. Allereerst moet je peddel op jouw lengte kunnen worden afgesteld. In onze webshop vind je peddels waarbij de lengte tussen de 170 en 213 cm kan worden aangepast.

Welke peddellengte is geschikt voor jou?

Je hebt 3 verschillende opties. Hierbij gaan we ervan uit dat de peddel voor verschillende zaken gebruikt wordt. Voor een wedstrijd, voor normaal surfen of om tochten te maken waarbij de snelheid lager ligt en de dagen langer zijn.

Onder elke peddel zie je een tabel met aanbevolen peddellengtes - en in de onderstaande tabel - of   bekijk de tabel hier (opent als een nieuw tabblad). Natuurlijk kunnen je persoonlijke voorkeuren wat afwijken, maar de kaart geeft een goede indicatie.

 

Trustpilot